Novigrad


Novigrad malo mjesto na sjevero-zapadnoj obali Istre

novigradNovigrad je malo mjesto na sjevero-zapadnoj obali Istre sa dugom poviješću koja se proteže stoljećima. Prvi zapis Novigrada je iz 599 n.e. a najstarije građevine su iz 13og stoljeća.

 

Nekad poljoprivreda, ribarstvo a danas turizam

Povijesno vezan uz poljoprivredu i ribarstvo, od 1960ih godina naovamo Novigrad se razvio u poželjnu turističku destinaciju koja privlači tisuće turista iz svih dijelova Europe.

Pristupačna obala karakterizirana mnogim kamenim i šljunčanim plažama koje se otvaraju toplim i mirnim vodama Jadranskog mora je učinila da se Novigrad pozicionira kao odredište onih koji žele spojiti relaksirajući odmor sa mnogim opcijama za rekreaciju i sport.

Novigrad ima nekoliko hotela i kampova te širok izbor restaurana sa delicijama istarske i mediteranske kuhinje. Gostima su na raspolaganju tereni i mogućnosti bavljenja nogometom, tenisom, bicikliranjem, mini-golfom, jederenjem, itd.

 

Stanovništvo

turizamMještani Novigrada su već generacijama tijesno vezani uz turizam i dobro razumiju što čini goste dobrodošlim da uživaju u blagodatima našeg mjesta dok pune svoje baterije.

Usprkos napretku i držanju ukorak s vremenom, Novigrađani su vjerni svojoj tradiciji što je vidljivo iz brojnim maslinika i vinograda u okolici mjesta. Ribarstvo je i dalje važna grana za mnoge mještane.

 

Što vidjeti

Bogato povijesno nasljeđe Novigrada je vidljivo posvuda. Od ruševina rimskih vila, preko srednjovjekovnih zidina, venecijanskih palača i crkava, povijesni se relikti nalaze na svakom uglu – potrebno ih je samo otkriti i istražiti.

muzejiU Novigradu se nalaze i tri muzeja – galerije koje predstavljaju povijesno i kulturno nasljeđe našeg grada često ugošćuju izložbe moderne umjetnosti.

Ljetno doba donosi puno života u naš grad koji ugošćuje mnoge glazbene i scenske manifestacije za svačiji ukus. Većina tih manifestacija su besplatne te organizirane na gradskim ulicama.

Ako je vaš pojam savršenog odmora kombinacija opuštajućeg izlaganja tijela blagodatima mediteranske klime sa mogućnostima sportskih, rekreacijskih, kulturnih te zabavnih aktivnosti, Novigrad je mjesto za vas! Baš kao i nebrojeni posjetioci do sada, možete računati na domaćine koji će vam prirediti dobrodošlicu te učiniti da se vaše tijelo i duh oporave i opuste kako bi vas tople uspomene grijale tokom dugih tamnih zimskih mjeseci.

 

Vidimo se u Novigradu!